fbpx
waarom wandelen zo goed voor je gezondheid is.
coaching

Coaching en wandelen wérkt!

“Ik vind het zo fijn dat we elkaar niet de hele tijd aan hoeven te kijken. Ik merk dat ik daardoor veel makkelijker de diepte inga tijdens onze gesprekken”.


Dit vertelt een van de vrouwen die ik coach. En wat ze zegt klopt. Tijdens een wandeling kijk je elkaar niet voortdurend aan. Veel mensen die ik spreek herkennen dit wel, dat oogcontact geen voorwaarde is voor een goed gesprek. Mensen vertellen me over momenten van diep contact terwijl zij naast elkaar in de auto zaten, een moeder van jongen vertelde me dat ze onder het mom “van samen even de hond uitlaten” het gesprek met hem aanging als ze het gevoel had dat hem iets dwarszat.


Alleen al door het wandelen voel je je beter. Tijdens een wandeling heb je minder last van stress en depressieve gevoelens. Daar hoef je niets voor te doen (behalve wandelen) dat regelt je lijf. Ook dat zullen sommigen herkennen. Het gevoel van hè lekker, ik heb iets gedaan, ik voel me voldaan.
Beweging is als je ouder wordt extra belangrijk om gezond van lijf en leden te blijven. Buiten bewegen zorgt voor opname van vitamine D, het zorgt voor sterkere botten, het beschermd tegen hartkwalen, het risico op alzheimer neemt af. En voor de vrouwen wie het aangaat, het vermindert de opvliegers.


Bovendien opent het wandelen de blik. Het is makkelijker om vanuit een ander perspectief naar jezelf en je situatie te kijken. Als wandelcoach wandel ik in de natuur. De natuur, die niet oordeelt en waar je helemaal goed bent zoals je bent. Dat levert waardevolle inzichten op waarmee je verder kunt.


Dit maakt wandelcoaching in mijn ogen zo bijzonder, het combineert de voordelen van het wandelen met het coachen. Mensen voelen zich energieker en voldaan. Waardoor het weer makkelijker is om tot actie komen. Als wandelcoach stimuleer ik mijn coachees om vooral veel te wandelen. Het helpt écht om stappen te zetten.


Zit jij niet lekker in je vel en heb je een steuntje in de rug nodig om tot actie te komen? Wil je op een gezonde en vitale manier aan de slag? Als coach zal ik niet vertellen wat je moet doen maar zal je positief ondersteunen bij elke stap die je neemt!