fbpx

Over mij

Ik help vrouwen in de overgang die niet lekker in hun vel zitten om ze te leren bewust te worden hoe ze rust in hun hoofd en lijf kunnen creëren zodat ze volop kunnen genieten van het leven.

Mijn naam is Nathalie Wichink. Op mijn 42-ste raakte ik plotsklap in de overgang na een medische ingreep. En dit had veel impact. Veel meer dan ik mij van tevoren had voorgesteld. Ik voel me moe en oud. Als er een reorganisatie op mijn werk wordt aangekondigd gaat het knagen. Is dit hoe ik wil doorgaan de komende 20 jaar? Eigenlijk weet ik het antwoord wel, dat wil ik niet.

Overganscoach en overgangsconsulent Nathalie Wichink wandelt in Raalte en Overijssel

Ik ga nadenken over wat ik wil gaan doen. Wat vind ik leuk en wat écht belangrijk? Mijn hart ligt bij het coachen en begeleiden van vrouwen. Zou ik dat kunnen combineren met een andere passie van mij? Wandelen? Ik kom erachter dat er een wandelcoachopleiding is. Na de open dag ben ik verkocht. Dit is wat ik wil doen, de energie begint weer te stromen!

Vrouwenhulpverlening

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in de positie van mannen en vrouwen. Ik kan mij nog steeds boos maken over ongelijke behandeling mannen en vrouwen. Na mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ben ik uiteindelijk in de vrouwenhulpverlening gaan werken. Het pakken van eigen regie en focussen op de kracht van vrouwen. Daar word ik blij van.

We gaan fast forward, een man, 3 kinderen, een poes, een hond en twee verhuizingen verder. Ik werk al jaren bij een vrouwenopvang, als hulpverlener. Het is een leuke maar bij tijden ook een pittige baan. De laatste jaren draait het vooral om “productie draaien” en formulieren die moeten worden ingevuld. Ik merk bij mezelf dat het begint te knagen. Vind ik het allemaal nog wel zo leuk?

Wandelen tijdens pittige tijden

Veel tijd om daar over na te denken heb ik niet. Ik beland in de medische molen. Een tijd lang ligt mijn focus op mijn gezondheid. Ik kom vervroegd in de overgang. En die is heftig. Ik voel me niet gehoord bij de huisarts. Het hoort er nu eenmaal bij zegt en het kan wel jaren duren zegt hij. Ik moet er maar mee leren leven is zijn boodschap.

Om mijn conditie op peil te houden ga ik veel wandelen. Vooral nu ik het zelf moeilijk heb merk ik hoe goed het wandelen me doet en hoeveel troost ik vind in de natuur. Ik vind het fijn om met mijn gedachten op pad te zijn. Na een wandeling is mijn stemming altijd beter.

Overganscoach en overgangsconsulent Nathalie Wichink wandelt met haar hond in het bos in Raalte in Overijssel

De overgang is dé periode in je leven om te worden wie je werkelijk bent.

Het medische gebeuren ligt inmiddels weer een paar jaar achter me. Hoe heftig het destijds ook was, achteraf heeft het me veel gebracht. De periode zorgde ervoor ik ging nadenken over wat ik belangrijk vind ik het leven. Ik heb mijn eigen regie kunnen pakken. Hierdoor ben ik keuzes gaan maken die voor mij goed voelden. En uiteindelijk ben ik hierdoor de wandelende overgangscoach geworden.

Wil je weten of ik je kan helpen de regie weer te pakken?

Thea (53 jaar) Wat een verademing om al lopende in de natuur bezig te zijn met jezelf. Vele wegen leiden naar Rome maar soms weet je niet welke weg je kunt in slaan om dáár te komen waar je wilt zijn.

Nathalie coacht op een rustige en enthousiaste manier en liet mij in mijn eigen spiegel kijken. Hierbij stelde zij verhelderende en verdiepende vragen die werden afgewisseld met oefeningen in combinatie met elementen uit de natuur.

Hierdoor ging ik buiten mijn eigen kaders denken en voelen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een beter inzicht in mezelf kreeg waardoor ik uiteindelijk wist welke afslag ik wilde nemen.