fbpx
van overgangsklachten naar jezelf ontdekken
coaching

Herontdek jezelf!

Veel vrouwen die bij mij komen hebben last van stress. Ze hebben het gevoel alle ballen in de lucht te moeten houden. Ze slapen slecht, hebben lichamelijke kwaaltjes, ze twijfelen aan hun kunnen en hebben het gevoel dat ze het amper vol kunnen houden. Vaak gaan ze toch verder op dezelfde manier zoals ze het altijd deden. Deze manier werkte altijd prima voor je en waarom nu dan niet?

Als je wat ouder wordt veranderen je behoeftes. Dat is niet raar, er is van alles gaande in je lijf (je hormonen slaan op tilt) en dit heeft zijn weerslag op je bezigheden en de relaties die je hebt. Doordat je ouder wordt kan er ook van binnen wat gaan knagen. Is dit het nou? Wil en kan ik zo nog verder? Al deze veranderingen kosten je energie. Als je meer energie uitgeeft dan dat je energie krijgt kan je chronische stress ervaren waardoor je allerlei klachten kunt ontwikkelen.

Energie-gevers en energievreters

Verandering van leefstijl begint bij een stuk bewustwording. Waar krijg jij energie van en wat neemt jouw energie weg? Vaak vraag ik klanten om elke dag nauwgezet een lijstje bij te houden waarbij ze bezigheden onder de categorie energie-nemers en energie-vreters te scharen. Welke activiteiten doe je met een lach op je gezicht? Waar kijk je naar uit? Bij welke activiteit vergeet je de tijd?

Welke bezigheden stel je uit? Bij welke klus ben je blij dat-ie geklaard is? Wanneer wordt je snel afgeleid?

Tijdens een wandeling zou je jouw gedachtes eens over jouw energienemers-en vreters kunnen laten gaan en maak daarna een lijstje. Tenzij je niet van wandelen houdt!

Wil je met mij aan de wandel?