Over Nathalie

Mijn naam is Nathalie Wichink (1971). Ik ben getrouwd met Maarten en samen hebben we 3 kinderen. Ik ben opgeleid als maatschappelijk werkster. Ik heb veel ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen. Ik ben oprecht geïnteresseerd en vind het heel erg mooi als mensen weer in hun kracht worden gezet. Ik help mensen om op een milde compassievolle manier naar zichzelf te kijken zodat zij weer verder kunnen op een manier die bij hen past.

In mijn eerste jaren van mijn carrière heb ik als algemeen maatschappelijk werkster gewerkt. In die hoedanigheid begeleidde ik mensen met vragen op allerlei levensgebieden. Hierna ben ik bij het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) werkzaam geweest. De laatste 13 jaar heb ik als hulpverlener bij Kadera gewerkt. Kadera is een organisatie die mensen hulp biedt om huiselijk geweld te stoppen of te voorkomen.

Nathalie Wichink coach Raalte Salland overgang vrouwen burn-out

Gezondheid

De laatste jaren heb ik in de medische molen gezeten. Mijn focus lag op het zo snel mogelijk herstellen zodat ik mijn taken als vrouw, moeder en werkneemster zo snel mogelijk weer op zou kunnen pakken. Gelukkig is het medische circus voorbij maar met dit gegeven en de rust die daarbij ontstond kwam er ruimte voor een stuk verwerking. Ik kon daar niet omheen. Ik moest mijn ervaringen een plek geven, accepteren dat mijn lijf veranderd was waardoor ik onder andere vroegtijdig in de overgang raakte.

De laatste jaren had mijn focus op mijn gezondheid gelegen. Er kwam weer ruimte om na te denken wat ik verder wilde met mijn leven. Ik merkte dat de vroegtijdige overgang waarin ik kwam, veel impact op mijn leven had. Was ik de enige die de overgang best pittig vond? “Het gaat vanzelf wel weer over” hoorde ik. En in mijn omgeving werd er giechelig over gedaan. Maar ik zag ook dat er vrouwen vastlopen in deze levensfase. Ik wilde hier iets mee. Daarom richt ik mij op deze groep vrouwen en ben ik aangesloten bij het landelijk netwerk van Over!coaches

Passie

Mijn hele leven heb ik veel gewandeld. Ik heb gemerkt dat ik, door te wandelen, beter in staat ben om keuzes te maken die bij mij passen. De natuur heeft mij troost geboden toen ik dat nodig had en ik merkte dat ik mij na een wandeling altijd beter voelde. Al wandelend kwam het besef dat ik klaar was met mijn baan en dat ik mijn passie wil volgen. Toen ik uitvond dat er een wandelcoachopleiding bestond heb ik geen moment getwijfeld. Dit was de kans om het wandelen, het begeleiden van mensen en de natuur te combineren. Met ontzettend veel plezier heb ik met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach opleiding van Het Coach Bureau afgerond.

Ik ben aangesloten bij de NOBCO. Je kunt aansluiten bij de NOBCO als je een mensgerichte studie hebt gevolgd op hbo-niveau. Als NOBCO-coach houd ik mij aan een ethische code. Ook kunnen klanten zich wenden tot een klachtencommissie.

~Thea ~

“Wat een verademing om al lopende in de natuur bezig te zijn met jezelf. Vele wegen leiden naar Rome maar soms weet je niet welke weg je kunt in slaan om dáár te komen waar je wilt zijn.

Nathalie coacht op een rustige en enthousiaste manier en liet mij in mijn eigen spiegel kijken. Hierbij stelde zij verhelderende en verdiepende vragen die werden afgewisseld met oefeningen in combinatie met elementen uit de natuur.

Hierdoor ging ik buiten mijn eigen kaders denken en voelen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een beter inzicht in mezelf kreeg waardoor ik uiteindelijk wist welke afslag ik wilde nemen.”