fbpx

Wandelcoaching

Wat is dat nu precies?

Wandelcoaching is niet hoe ik je leer wandelen. Wandelcoaching houdt in dat ik je al wandelend in de natuur coach.

Waarom wandelen?

Beweging is goed. Vooral als je wat ouder wordt. Beweging heeft een positief effect op bijna alle overgangssymptomen. Niet iedereen is te porren voor een abonnement op de sportschool. En dat hoeft ook niet. Je kunt gaan wandelen. Wandelen is laagdrempelig. Je hoeft alleen maar de deur uit te stappen. Wandelen is gratis en gezond. Mensen voelen zich na een wandeling vaak een stuk beter.

overgang coaching Salland Raalte

Natuur

Wist je dat de natuur een positief effect heeft op het welbevinden van mensen? Misschien heb je zelf ook wel eens ervaren dat je door een wandeling in de natuur met een andere blik naar de dingen kunt kijken. De natuur doet iets met mensen. De concentratie wordt beter en de stress wordt minder als je in de natuur bent. Bovendien oordeelt de natuur niet. De natuur heeft geen mening over wie jij bent als persoon. Jij bent wie je bent, met al je hebbelijkheden en problemen. Een eik wordt nooit een den en een den wordt nooit een eik. Dat hoeft ook niet. Het is oké zoals het is.

natuur coaching Salland Raalte overgang

Coaching

Mijn manier van coaching is oplossingsgericht. Dit betekent dat ik niet met jou ga uitpluizen waarom jij niet lekker in je vel zit maar dat ik samen met jou ga kijken naar wat jij nodig hebt om je beter te voelen. Wat is jouw gewenste situatie? Ik ga ervan uit dat je de kracht en het talent bezit om jouw leven op jouw manier vorm te geven. Het gaat niet om wat je niet kunt maar om wat je wel in je mars hebt. Dit is de leidraad van mijn coaching. Samen bekijken we hoe jij dit resultaat stap-voor-stap kunt bereiken. En wat blijkt? Als het balletje eenmaal rolt dan kan het snel gaan.

Wandelcoaching is…

Ik combineer de voordelen van het wandelen en de natuur tijdens de coaching. Uit onderzoek is gebleken dat mensen al na enkele minuten in de natuur ontspanning ervaren. Mensen vinden het ook fijn dat je elkaar tijdens het wandelen niet aan hoeft te kijken. Het wandelen maakt dat mensen op een beschouwende manier naar zichzelf kunnen kijken, het perspectief verandert. Mensen ervaren rust en ruimte. Tijdens het coachen zet ik de natuur in. De natuur helpt je om uit te vinden wat je authentieke wensen zijn, de natuur geeft je inzicht in blokkades, de natuur helpt je om te landen in het hier-en-nu. Ik heb gemerkt dat de natuur mensen inspireert, inzicht geeft en troost biedt.

~Marieke~

De wandelingen met Nathalie heb ik als heel prettig ervaren. Even me-time en weg uit de hectiek van thuis. Dat is fijn in de Corona tijd. Op 1,5 meter wandelen lukt ook prima. Ik wandel veel alleen maar tijdens de wandelingen met Nathalie kom ik meer tot rust. Nathalie voelt goed aan wat dan nodig is. De inzichten die ik heb opgedaan tijdens de wandelingen zijn heel goed bruikbaar in mijn dagelijks leven.